Literatura

perspektywa (wiersz)

varzyvo

Skwierczą włosy

od ciepła oddechów

jaśnieją lennieją bieleją

siwa głowa opustoszała

od pomysłów

odeszłam niedaleko

gdzie najciemniej

pod latarnią płonę 

na stosie spraw beznadziejnych

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 2 kwietnia 2013, 07:18
....................przeinwersjonowany - odklepany nadczynnościowo
Ata
Ata 2 kwietnia 2013, 12:20
dość ponura ta perspektywa. podoba mi się skwierczenie włosów od ciepła oddechów, i ostatnie dwa wersy.
Doremi
Doremi 2 kwietnia 2013, 17:13
...ciemna perspektywa pod ciemną latarnią !?
przysłano: 2 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Do Patryka M.
varzyvo
małe wymagania
varzyvo
pic
varzyvo
kloszardzi
varzyvo
Niezmordowana
varzyvo
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca