Literatura

Pytanie do Boga (wiersz)

Świruska

Boże!

Dlaczego w mym sercu smutek?

Boże! 

Dlaczego w oczach łzy? 

Boże wyjaśnij to mi !

Gdzie jesteś Boże mój ?

Proszę Cię przy mnie stój!

Ten ból mnie zabija, jak zły sen przemija

Boże!

Dlaczego to ja? 

Jestem taka nieszczęśliwa?

Po co me serce pęka?

Przecież to dla mnie Boże jest udręka!

Łez rzekę wylałam i tylko cierpiałam

Boże!

Gdzie jesteś Ty? 

Ten, który mnie wysłucha i szepnie mi do ucha?

Idź! Idź! Dziecko bożę przed siebie 

Bo lepiej to bedzie ci tylko w niebie! 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mrok
Świruska
Śmierć
Świruska
Wiosna
Świruska
Sam
Świruska
Zaufanie
Świruska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca