Literatura

Śmierć (wiersz)

Świruska

Czym ona jest dla zwykłego człowieka?

Strachem ibólem bo wiesz, że na ciebie czeka. 

Ci, którzy nas opłakują

tęsknote i pękniętego serca ból czują

czas leczy rany a nad tobą stoją 

brat zapłakany, matka zatroskana i ojciec załamany

i nic zrobić nie mogą bo oddali ciebie bogom 

łzy i smutek w sercu ich zawitał

bo nikt ich o zdanie nie pytał 

zabrałeś syna naszego 

Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego?

Radość nam odebrałeś a syna nie oddałeś 

Łzy po nim wylewamy bo go już nie mamy. 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 2 kwietnia 2013, 19:58
To jest tak toporne, że strach.
Rymy znoszą nad Częstochowę, brak znaków diaktrycznych...
Żałosne to.
Doremi
Doremi 2 kwietnia 2013, 20:14
'żałosne to'
no no no
ale oferta jest...
jakaś
;-)
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 3 kwietnia 2013, 02:08
Droga Świrusko być może ból, który opisujesz jest prawdziwy, ale w takiej formie nie wzbudzisz empatii u odbiorców - bo tekst niestety prezentuje infantylny poziom, choć przypuszczam, że uczucia dyktujące napisanie go były prawdziwe. Jest zbyt dosłownie, rymy jak w wierszyku dla dzieci, ale mimo to pozdrawiam i może spróbuj to, co tutaj opisałaś podać bardziej oryginalnie, mniej dosłownie
przysłano: 2 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mrok
Świruska
Wiosna
Świruska
Pytanie do Boga
Świruska
Sam
Świruska
Zaufanie
Świruska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca