Literatura

Miłość (wiersz)

Szluger

romantycy i sentymentalni poeci
nieźle potrafią zmanipulować umysł twierdząc
że miłość jest jedna jedyna na całe życia
a gdy już sie skończy
to wyjście stanowi tylko strzał w głowę
w rezultacie trumna

kiedy ukochany odchodzi czuje się ból
niestety jest to tylko zgwałcony egoizm
urażona ambicja nakłuwana szpilką
potem nosi się wielką tablicę na szyi
"porzucony" "zadradzona" "opuścił" "zostawiła"
zaczynają się podjazdowe wojny i publiczne pranie brudów

to płacze biedna zwichrowana świadomość
która chce w wieku lat osiemnastu
przeżyć dojrzałe uczucie

podobno kocha się tylko przez cztery lata
co warunkują rozmaite przemiany chemiczne
człowiek średnio żyje lat siedemdziesiąt
ma więc czas na przynajmniej dziesięć miłości





słaby 24 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 marca 2001

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca