Literatura

Żniwa (wiersz)

Mateusz Kupid

Środek sierpnia, czas wspaniały
Każdy rolnik w swym żywiole
Bo na polach już nastały
Żniwa, zbiory i uboje
Trwa sielanka aż do września
Czas słodki jak czereśnia
Wszyscy bez wyjątku się radują
Miłość sobie okazują
Nawet jak chmury i deszcze leją
Żniwa łączą, a nie dzielą

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 kwietnia 2013, 07:11
"uboje" i "Miłość"...........................wzruszające
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 10 kwietnia 2013, 07:46
znów rymowankowa - sielanka?
przysłano: 10 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Burak
Mateusz Kupid
Betonowe płyty
Mateusz Kupid
Szczepek
Mateusz Kupid
Słonecznik
Mateusz Kupid
Łyżwy
Mateusz Kupid

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca