Literatura

evviva l'arte (wiersz)

Stagnacja

Kałużo wyprutych uczuć chlupocząca pod stopami

Człowieku stąpający wrażliwie po zalanym chodniku

W butach masz mokro

Głową szarpie orkan myśli i skojarzeń

I gdy wątpliwości łapią Cię za rękę

Ty nie wątp

Wyrwij im dłoń i odejdź

Byle dalej na wschód

Gdzie pełne nadziei słońce wstaje

Ranka każdego dźwiga te powieki

Rozchyla usta byś mógł mówić

 

Boże dziękuję Ci za sztukę

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 13 kwietnia 2013, 00:13
a no po co komu sztuka bez człowieka, no i po co sobie człowiek bez Boga
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 13 kwietnia 2013, 09:29
co do bogów , to generalnie i kardynalnie im który bog bogatszy , tym lepsiejszy . tak samo , jak z monopolami .
Mithril
Mithril 13 kwietnia 2013, 11:03
gadanina o nietrzymającym pęcherza podlirze

"Kałużo wyprutych uczuć chlupocząca pod stopami
Człowieku stąpający wrażliwie po zalanym chodniku
W butach masz mokro"

no i skoro jest taki wir pod kopułą, jak prezentuje fragment:

"Głową szarpie orkan myśli i skojarzeń
I gdy wątpliwości łapią Cię za rękę
Ty nie wątp"

to ino rwij, wyrywaj, tnij, rżnij, łam, tratuj, bo przyjdzie i:

"Ranka każdego dźwiga te powieki"

.....................Mistrz Yoda i R2D2
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 13 kwietnia 2013, 19:11
niechybazachwyca
przysłano: 12 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Stagnacja
Stagnacja
Poszukiwania
Stagnacja
ciecz
Stagnacja
codzienność
Stagnacja
04.02.2013 r.
Stagnacja
Wyszedł.
Stagnacja
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca