Literatura

Piwo (wiersz)

Konrad Koper

Typowe niedzielne popołudnie.

Żona robi obiad a mąż siedzi przed telewizorem.

 

Chwali się nową suknią.

A on pije piwo.

Skarży się na ból głowy.

A on pije piwo.

Powiadamia go o kłótni rodzeństwa.

A on pije piwo.

Mówi mu o kłopotach w pracy.

A on pije piwo.

Informuje o rocznicy ślubu.

A on pije piwo.

 

Przypaliła obiad.

Mąż przestaje pić piwo.

 

 

 

 


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 24 kwietnia 2013, 22:27
Ja bym to zatytułował inaczej : np, "Strajk Włoski" , albo jakoś w tym rodzaju ... :D
Doremi
Doremi 24 kwietnia 2013, 22:51
Może tytuł:
'Lekceważenie - bagatelizowanie - olewanie'
albo krócej:
'Brak miłości'
:-/
Mithril
Mithril 25 kwietnia 2013, 07:20
...pierdosłowie i to mega

gdyż jest to hiperwtórne, bo:

- jest tematem sympozjów
- jest tematem kawałów
- jest opracowaniem przypadków
- jest często diagnozowane
- jest medialne
- jest tendencyjne (czyt. płaskie jak Polsilver)

a w powyższym jeszcze brakuje:
"jak go poznała
on pił piwo"
.......................albo
"jak urodziła
zostawiła mu piwo"

etc-etc
abojawiem 25 kwietnia 2013, 09:43
najwyższa klasa. gratuluję
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 26 kwietnia 2013, 00:13
hmm Konrad w swoich tworach piszesz często jakbyś był strażnikiem moralności, ale robisz to tak dosłownie, że nie ma w tym wiersza ani trochę :(
przysłano: 24 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mgła
Konrad Koper
O moim życiu
Konrad Koper
Ziemia
Konrad Koper
Woda i chleb
Konrad Koper
Cząstka
Konrad Koper
Medal
Konrad Koper
Taniec
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca