Literatura

na lewą burtę (wiersz)

Jarosław Baprawski

nadchodzą anioły

świt mieni się papierkiem

od słowa do słowa składamy drzazgi

 

hosanna

jeszcze żyjemy

do świtu

 

przećwiczymy nasze kobiety

utykając wszystkie dziury świata

 

z komorą

z camorrą

 

w pończochach

i bez

 

majtek

zakrzyknie

 

kapitan na pokładzie

 

 

 


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 28 kwietnia 2013, 10:58
Homo erectus tez chodził bez majtek i się nie wstydził . :P
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 28 kwietnia 2013, 10:59
Pierwsza strofa najlepsza :)
abojawiem 28 kwietnia 2013, 13:56
zawsze czymś potrafisz zaskoczyć, mniemam że nie tylko mnie, acz mnie twórczo/poetycko
Dorka Wiśniewska 28 kwietnia 2013, 21:39
ale sztorm :D
Autora zniosło :D
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 28 kwietnia 2013, 22:31
...wróciła Zaraza:)
Doremi
Doremi 29 kwietnia 2013, 10:54
Zgadza - się pierwsza strofa fajna
hmmm ale czemu mu papierkiem świt mieni się

aaaaaa potem zniosło kapitana na lewą burtę czyli jak zwykle ;)))
przysłano: 28 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca