Literatura

Dwa drzewa (wiersz)

Konrad Koper

W ogrodzie, obok siebie rosną dwa drzewa.

Pierwsze wydaje owoc dorodny , drugie marny.

 

Przyszedł pierwszy uśmiechnięty ogrodnik

i zerwał owoce z pierwszego drzewa.

Potem zakradł się drugi nadąsany

i zerwał owoce z drugiego drzewa.

 

Ogrodnicy zawsze byli odwiecznymi wrogami.

A zerwane owoce mają dwa przeznaczenia….

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 kwietnia 2013, 18:39
Ukryty sens !
Mithril
Mithril 29 kwietnia 2013, 19:11
"W ogrodzie, obok siebie rosną dwa drzewa. Pierwsze wydaje owoc dorodny , drugie
marny. Przyszedł pierwszy uśmiechnięty ogrodnik i zerwał owoce z pierwszego
drzewa. Potem zakradł się drugi nadąsany i zerwał owoce z drugiego drzewa.
Ogrodnicy zawsze byli odwiecznymi wrogami. A zerwane owoce mają dwa
przeznaczenia…."

........................z poezją to ma tyle spólnego, co jajecznica z Shinkansen n700
no chyba, że przecinek po spacji i cztero(?)kropek..?
abojawiem 30 kwietnia 2013, 00:10
swój do swojego dąży
przysłano: 29 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca