Literatura

Morze (wiersz)

Konrad Koper

Między nami jest morze.

Jego krople są jak twoje łzy.

Woda jest wzburzona i czysta jak ty.

 

Chciałem przepłynąć na drugi brzeg,

lecz zatrzymały mnie fale i wodorosty.

Więc stoję na plaży i mam żal do siebie.

 

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 30 kwietnia 2013, 23:33
Żal ? - to sama radość !
abojawiem 1 maja 2013, 09:11
nawet jeżeli mam pewne zastrzeżenie, dobrze, a nawet tym bardziej dobrze
Doremi
Doremi 1 maja 2013, 11:26
Może nie stać na plaży
może przepłynąć to morze :)
Ir
Ir 1 maja 2013, 11:59
Takie są skutki, kiedy ma się płaczliwą partnerkę, która wylewa morze łez.
Wzurzona woda nie jest czysta, bowiem wypływają wówczas wszelkie zanieczyszczenia zbierane przez zbuntowane odmęty.
Doremi
Doremi 1 maja 2013, 12:51
...ciekawe że też miałam taką pierwsza myśl iż
'wzurzona woda nie jest czysta'

ale coż
albo płynąc na drugi brzeg
albo stać na plaży z żalem do siebie
a może stać i nie mieć żalu
jest więc wybór ;)
przysłano: 30 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mgła
Konrad Koper
O moim życiu
Konrad Koper
Ziemia
Konrad Koper
Woda i chleb
Konrad Koper
Cząstka
Konrad Koper
Medal
Konrad Koper
Taniec
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca