Literatura

Nazwij mnie inaczej (wiersz)

Bodek

Nazwij mnie inaczej.
Obejrzyj się za mną z mądrością w oczach – niech spocznie
Twój wzrok na mej myśli, niech ją prześwidruje .
A myśl moja odpowie
na twoje patrz.
Spójrz na mnie inaczej.
Nie zabijaj myśli wzrokiem,
nie przeszywaj jej do dreszczy – kochaj jeszcze.
Spuść oczy, ja spuszczę z tonu.
Nazywaj czym prędzej, bo się rozpłaczę.
Nazwij inaczej.

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 marca 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca