Literatura

Sonet o zlocie Wywroty (wiersz)

dominika ciechanowicz

Ze zlotu przywiózłszy ciałko wymęczone,

ocieram łzami nasiąkłe powieki.

Nim znów was ujrzę miną całe wieki

- na poprawę humoru pacnę dla was sonet!

 

Za wszystkie pomysły wasze poronione,

za „Niebieskość”, ognisko i za piwka rzeki

bez takich ludzi świat byłby kaleki,

choć żeście mi całkiem zużyli przeponę!

 

Estel szybkę zjadła (nie było talerzy),

Ewa nadal nie wie, gdzie Ostrzeszów leży,

dziabnęłam Cugla w cycka koślawym paluchem.

 

Gdy to wszystko wspominam ryjek mi się szczerzy,

lecz powiedzcie sami: czy ktoś nam uwierzy,

żeśmy na tym zlocie pacnęli rzeżuchę?

 

 


niczego sobie+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Czereśnia
Czereśnia 9 maja 2013, 23:15
Wesoło Wesoło! ;-) ;-) ;-)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 9 maja 2013, 23:16
ja też chcę wers!
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 9 maja 2013, 23:34
jasny gwint, będę musiała pacnąć jeszcze jeden!
Bragi
Bragi 9 maja 2013, 23:34
pacnij rzeżuchę (encore)!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 9 maja 2013, 23:37
pacaj, pacaj, bo nie będzie ci wypacane!
Sylwka Fiwo 9 maja 2013, 23:48
Pacnij, pacnij, chętnie poczytam ;-)
Ata
Ata 10 maja 2013, 15:01
hehehe, no i mordka się śmieje ;) niech pacnięcie będzie z Wami!
Marta
Marta 10 maja 2013, 20:15
Jest sonet !...i do tego szczery i .PRAWDZIWY .. bo 2 strofy czterowersowe + 2 tercyny, więc Justyna D.Barańska musi poczekać ... ale w to pacanie rzeżuchy .. to nawet ja nie wierzę:)))) Pozdrawiam serdecznie ..wszystkich
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 12 maja 2013, 09:48
Dlatego Marto czekam na kolejny :)
Konrad Koper 12 maja 2013, 20:03
Dobre !
przysłano: 9 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

Ostatnia studniówka (część 2)
dominika ciechanowicz
To (pantum szpitalne)
dominika ciechanowicz
Sonet o zlocie Wywroty 2
dominika ciechanowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca