Literatura

Porządki (wiersz)

Konrad Koper

Na strychu robiłem porządki.

 

W kącie znalazłem Pimpusia

-       starego misia.

Którego kiedyś dumnie nosiłem

i przed snem tuliłem.

Pamiętam, moja siostra miała lalki.

Braliśmy zabawki i robiliśmy teatrzyki.

 

Głęboko na zakurzonej półce znalazłem stare książki.

Gdy byłem mały, czytającej mamy słuchałem

i oczami wyobraźni po bajkach podróżowałem.

 

Na strychu takich rzeczy można znaleźć wiele.

Choć  wykluczają się  dzieciństwo i dorosłość.

Na „ podróże w przeszłość”

nie jest za późno  wcale.

 

 

 

 

 

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Polisham
Polisham 29 maja 2013, 10:44
To nawet nie jest wiersz. Kolega pomylił działy! Pragnę zauważyć że z wywroty robi się powoli "słitaśny blogasek" za sprawą takich tekstów... chętnie powróciłbym do czasów kiedy to opiekunowie autoryzowali teksty : )
Ir
Ir 29 maja 2013, 11:29
Bez zmian, zero postępów w pisaniu.
abojawiem 29 maja 2013, 12:49
to jest wiersz, tylko że wszystko jest takie, jakie kto co chce
Polisham
Polisham 29 maja 2013, 14:42
Drogi Panie Abojawiem! Zajmij się Pan komentowanie tekstów a nie komentarzy!
przysłano: 29 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca