Literatura

Za futryną płaczu (wiersz)

Sebastian Bukiel

Znów kończy się coś
Dziś kończy się słońce
Słońce które kupiłem dla ciebie
Nadchodzi ciemność - mój stary przyjaciel
Nadchodzi smutek - odwieczny towarzysz mój
Do życia zabrakło mi chwili
Zabrakło mi chwili słońca
Bo całe słońce kupiłem dla ciebie
Bo takie jest życie gdy ciemność panuje wokół
Bo takie jest życie gdy smutek panuje wokół
Bo takie jest życie gdy strach serce rozdziera
Bo takie jest życie gdy nikt już nie dostrzega cię
A bóg - A boga nie ma
Przedewszystkim jestes ty - kupiłem ci słońce
Potem jestem ja - tam z tyłu w ciemnosciach
A bóg - A boga nie ma
Bo takie jest życie gdy nikt już nie kocha cię
To nie jest życie tylko życia brak


słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca