Literatura

*** (wiersz)

Agati


wszystko minęło
już nie jestem wieżą
co sięgać chce do nieba
albo wyżej

nie ma planów misternych
niezrealizowanych
co się topiły
w nazbyt głębokiej nadziei

nie bywam już zawiedziona
naszymi słabościami
serce nie brzmi
jak zapomniany kamerton

ale znikł też ogień
niszczący
trawiający cały entuzjazm
całą radość

 

pojawia się pytanie
czy lepiej być popiołem
czy pożarem


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Wintrop1979
Wintrop1979 5 czerwca 2013, 19:52
zależy kiedy je zadasz...
Mithril
Mithril 5 czerwca 2013, 20:09
"co sięgać chce do nieba
albo wyżej
nie ma planów misternych
niezrealizowanych
co się topiły"................................ten fragment do bani

"trwawiający" ......................?

"czy pożarem?" .........................czemu ma nagle służyć pytajnik?
Agati
Agati 5 czerwca 2013, 20:17
Mithril sorry za literówkę i masz rację, znak zapytania zbędny. Dziękuję :)
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 5 czerwca 2013, 23:29
no no :)
Ata
Ata 7 czerwca 2013, 17:27
fajny ten "zapomniany kamerton"
przysłano: 5 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Konstelacje
Agati
wszystko
Agati
stokrotki
Agati
atrapa
Agati
autobus
Agati
godziny
Agati
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca