Literatura

Zielone wspomnienia (wiersz)

Sebastian Bukiel

Leżę sam na zielonej łudce marzeń
Jest tak bardzo pusto wokół mnie
Mijam zielone drzewa i trawy
Mijam zielone ptaki na gałęziach
Widzę człowieka z zielonymi skrzypcami
Lecz jest tak bardzo pusto wokół mnie
Wszystko w pieknej zieleni
Tylko serce me tak bardzo czerwone
Czerwone specjanie dla ciebie
Leżę sam i myślę że wspominam
A wspomnienia mam bardzo zielone
Pamiętam tamte wspólne noce
I pamiętam tamten powiew wiatru
Tamte drzewa i trawy i ptaki na gałęziach
Pamiętam też ciebie całą w zielonych liściach
Wszystko w pięknej zieleni
Tylko serce me tak bardzo czerwone
Czerwone specjalnie dla ciebie
Lełę sam bo to już minęło
Los zepchnął nas w przeciwne strony
Teraz mam tylko wielką nadzieję
Nadzieję że ty też masz zielone wspomnienia


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca