Literatura

co tak bardzo panowie chcieliby ukryć (wiersz)

Jarosław Baprawski

 

okazała się

pomyłką

 

boli

 

to prawda

pora wrócić

 

niby to niewiele

a będzie boleć

 

jak skurwysyn

 

zrobi się ciemno

i papieros zgaśnie

 

niewiadomo kiedy

byle zapomnieć

kolejny kolec

 

na wargach

słodki smak krwi

 

powróci we śnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 29 czerwca 2013, 22:52
Tak to czytam:

okazała się

pomyłką



boli prawda

pora wrócić



niby niewiele

a będzie ciemno

i papieros zgaśnie



niewiadomo kiedy

byle zapomnieć

kolejny kolec



na wargach

słodki smak krwi



powróci we śnie
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 30 czerwca 2013, 06:22
...Czyli bardzo ładnie(a może nawet lepiej)..nie odbiega rażąco od oryginału...:)..miło mi Ir..enka - pozdrawiam
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Fajne
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 28 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca