Literatura

kurczę blade (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

zapytała

 

mnie czy za-

-kochałbym się

w dziwce zamilkłem bo nie wie-

-działem co i dlaczego i czy bo nie
 

wybiegam
wchodzę
w dzień

zapytała 
mnie

 

czy gdybym ko-

-chał i wyszło w trakcie współżycia
współbywania w codzienności wyznanie  że to było

wtedy i czy i co wtedy

wybiegam
wchodzę
wychodzę

wsuwam się i próbuję nawiązać do heńka
toulouse-lautreca
do faktu że nie umiem
malować rysować a jeśli już to przerysować
i że on choć taki trolowaty był pokurcz to kochał

po ludzku upadłe
i że się teraz kurczę
kurczę

kurczę

a ona w śmiech (pobladłem)

(kurczę)
(kurczę) a ona mi że
uro-

 

-o-słem ( o 

 

bljadz' )


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
:/ Ja tego raczej nie czytam jako wiersza. Za mało tu nawet zabawy słowem.
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 19 lipca 2013, 08:30
szanto;-) słowo 'czytam" wyrażasz czasem teraźniejszym;-) "raczej"- sugeruje analogię do 'raka', stąd--- anal-
-----logicznie rzecz biorąc już zahaczyłaś o względność czasu;-)

w czym może i lipcowe mocne światło w niemałej masie pomaga, a kwadratura (niestety- tym razem nie wymowy- czy po prostu: eksperymentów słownych) prędkości (pędu-po-pędu) wy-wniknęłą na inne energie... równań...

może z niewiadomą;-)

skutkiem tego;-) ??? jest jak jest

między "tuterazem" "zabyłością" i rodzajem camera ob'scur***(V)a... przegadaniem zzz-użytych gwiazdek...
tak się zatrzymało i może... to tylko fut-URYnizm;-)

ot... wyszło tak ... bo tak światło popędziło po ... po ... po....
otworkowej poZezji...??? je ne sais pas;-)
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 19 lipca 2013, 22:55
..dobrze jest..o dziwkach..i heńkach..lux:)
Alicja Kubiak
Alicja Kubiak 29 lipca 2013, 22:16
Dobre! Słowotwórcze! Znaczenia - też urosły ;)
przysłano: 18 lipca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca