Literatura

by pamiętać drogi..do lasu..i skuteeery...i dziewczyyyyny..kobiety.. (wiersz)

Jarosław Baprawski

kobiety

kobiety

 

te które jeszcze

pamiętasz

 

ten pierwszy

te pierwsze

 

litery

 

w albumach

elementarz

 

z tasiemką

we włosach

 

pamiętasz

z pamięci

 

nie ty jeden

nie pierwszy

 

podążasz

chcąc pamiętać

 

co piękne

w drzwiach otwartych

 

na ościerz

ostatnim promieniem

 

co mocno

co tak mocno

 

w nas tkwi

jak one

 

pod gołym niebem

z szerokością uśmiechu

 

całowały

 

te co jeszcze

kołyszesz

 

przed spaniem

 

tym

wiecznym

 

nie od razu

w nadziei

 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 26 lipca 2013, 18:27
...świetnie...ja piszę..wy komplementujecie..i jest lux:)..tak trzymać:)
abc
abc 27 lipca 2013, 09:26
niech będzie, ale wolałbym tekst ciut bardziej wersyfikacyjnie widzieć rozciągnięte. ;)
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Myślę, że wersyfikacyjnie jest ok., tres bien, sehr gut. Te poszarpane strofy maja swój sens - poszerzaja ekspresję...
przysłano: 26 lipca 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca