Literatura

RAJ (wiersz)

arte

 
II
 
Wiara
 
Umartwieniem kupiła łaskę
głowa wołowa zbawiona jak fiks z pobożnym
garniturem I stał się krucyfiks narzędziem pieszczoty

Tej pierwszej tej zdziwionej
przed którym biczuje ciało
nosi włosiennice taką jaką miała św. Faustyna
by wyprosić dla grzeszników skruchę
 
Ręce złoży i odmówi bezinteresowną zdrowaśkę
w intencji męża na wózku
do którego czuje wstręt

Brudny jest zwierzęcy seks
pod rozgwieżdżonym niebem bzykanie
gdzie każdy z każdym grzech
dobrze jest mieć różaniec
 
Od drzwi do drzwi
trzeba nieść nową ewangelizacje peregrynować
figurę Matki Bożej
wędrująca postać jest czymś więcej
niż krasnale ogrodowe zraszane przez
bezpańskie psy moczem
musisz mieć ubezpieczenie na wypadek
 
Więc uklęknij nie możesz klęczeć źle
trzeba pozbyć się sfery cielesnej
wybrzuszony kształt pupy lubią mężczyźni
nie powinieneś upatrywać wartości w prochu ziemi
a w bożym tchnieniu
woda święcona z rozpylacza
w dziesięciu przykazaniach od ojca w niebie
 
Skąd przyjdzie jego królestwo
ale nie dla imigrantów z ulicy i będzie wola jego
przebaczy grzechy ale nie tym co nas denerwowali
bo byli niewystarczająco higieniczni
a przecież czystość jest ponad wszystkim
 
 

dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abc
abc 27 lipca 2013, 09:17
RAJ - I - Miłość

literatura.wywrota.pl/wiersz/35177-arte-raj.html
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 27 lipca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca