Literatura

Kraina Cieni (wiersz)

Monika M.

Plynacy obraz na falach zycia
W krainie cieni
Zyja slepe ptaki
Wija gniazda z cegiel
ubranych w zielone mundurki
Lkaja jak matki
zagubione w skrzypcach
Niebo jest dla nich dalekim sufitem
odzianym w cicha melodie nocy.
Skrzydla spiewaja nieczysta piesn...
Piesn o ludziach zagubionych we wnetrzu wodospadu.

Tak plytko w krainie cieni
... a ptaki wciaz szepcza , ze nie ma tam brzegu...

niczego sobie 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Szymon 28 stycznia 2007, 12:15
Przepięknie napisałaś ten wiersz ;-) Używasz tu pięknych słów, poruszajacych i niebanalnych ;-) .
przysłano: 8 kwietnia 2001

Inne teksty autora

A ja Milość
Outsider
Kiedy znowu?
Outsider
jestem
Outsider
Mur
Outsider
Płacz
Outsider
Niechciana
Outsider
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca