Literatura

Inwokacja (wiersz)

Bulimia

pokaż mi jak umierać
słowa które mówisz
są tak daleko
nic w tym życiu nie wyjdzie
bez świadomości głuszy
zabił ją ptak
bez skrzydeł
mitologiczna zjawa u progu jej domu

w niczym nie przypomina
wiercenia
gorące sploty mego mózgu
zrób z niego
warkoczyk
odetnij nożem
splamionym krwią przodków
na zawsze czystych
umarłych

przywróć czas Diabła
przywróć czas szczęścia
dla ludzi ślepych i głuchych
wróć


słaby– 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 stycznia 2000

Inne teksty autora

szczur
Bulimia
Żal
Bulimia
Polly
Bulimia
Gniew
Bulimia
Obrazy żyją
Bulimia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca