Literatura

Wcześniak (wiersz)

wieslaw

[Klimaty, jak w "Weselu" ino techno - przyp. Skc]

Techno grają?
Znakomicie!
Rżnie kapela,proszą panie
-Maj festynów tętni
życiem,
Chmielne pary sączą danie.

Trzeszczą kufle,
pełne piany,
Gną się ławy znojne ciżbą,
Pobielane
dudnią ściany,
Miłośnicy tanga gwiżdżą.

Tłum wiruje-stan ekstazy!
Piruety mętnych
myśli
-Skołtunione tłem obrazy...
Struposzały wcześniak
wyśni.






Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 kwietnia 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca