Literatura

Anioł Stróż (wiersz)

Szluger

przeceniam swoje posłannictwo
a jednak
święcie wierze w to że muszę
być aniołem stróżem

to trudne
nie mam białej szaty ani skrzydeł
nie jestem dziewicą
rzadko chodzę do kościoła
nie umiem pocieszać

słowa słowa słowa słowa
wiem że to śmieszne
nawet jeśli posiadają jakąś marną odrobinę mocy

to trochę tak jakbyśmy byli razem
na wyspie
ja po jednej on po drugiej stronie
pośrodku dżungla i wulkany

a tak naprawdę
on jest na "Patnie"
krzyczę do niego głosem albatrosa

nie uciekaj z tonącego statku
nie teraz
błagam
nie


słaby+ 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 kwietnia 2001

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca