Literatura

Czy? (wiersz)

Monika M.

Bo nie padalo,bo dzisiaj,bo dawno,bo wszystko,bo nie ma ...
Swiatlo samolotu
serce na szybie
mysli juz dalej ... bo z nim,bo byl,bo jest
I to czerwone swiatlo
Powialo oddechem,szeptem wczorajszych westchnien
Spojrzenia juz tak dalekie a tak bliskie ... bo dawno ...
Pierwszy pocalunek
uczucie wiosny...
Nie musisz spac zeby snic ...
Uczucia - wariatki jedne
kraza czasem bez pytan w zakamarkach naszych malych dusz
Czasem bez slowa chowaja sie w kat - bo nie padalo , bo dzisiaj , bo dawno , bo wszystko ,bo nie ma ...
Tchorza czasem przed soba ... bo boli , bo nie ma , bo bylo , bo jest , bo dziwnie , bo tak , bo nie
Telefon juz gluchy
Spocone sciany
i jeszcze ta pusta stacja kolejowa
ulice bez twarzy
chodniki juz wydeptane ... bo wczoraj
a dzisiaj...
dzisiaj siedzac na przystani uczuc ... ona ... zastanawia sie nad jutrzejszym dniem ...



niczego sobie 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 maja 2001

Inne teksty autora

A ja Milość
Outsider
Kiedy znowu?
Outsider
jestem
Outsider
Mur
Outsider
Płacz
Outsider
Niechciana
Outsider
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca