Literatura

Gdy umierają ideały (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Jesteśmy sami
Na wzgórzach nie czekają już bracia
Siostry nie plotą dla nas warkoczyków

Strzeżmy się tych
Którzy mówią, że pięknie śpiewamy
Którzy chyląc głowy oczekują kary
Którzy nie płaczą nigdy nad sobą

Gdziekolwiek pójdziemy
Nikt na nas nie czeka
Puste okna witają bólem przemijania

Paląc ziele na plaży
Patrzymy w oczy
Osamotnieniu



słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca