Literatura

Ulica (wiersz)

Coala

O tym co w duszy gralo...
*****

Nasze ulice od lat spotykają się w tym samym miejscu.
Zawsze...
Zawsze na rogu i zawsze o tej samej porze.
Patrzyłem dziś na Twoją ulicę.
Biegła jak zwykle w tym samym tempie.
Patrzyłem na dziurawy chodnik, na latarnie
i na ludzi, którzy ją bezustannie depczą.
Patrzyłem na Twoje kroki.
O szóstej rano, we mgle...
Stuk, stuk, stuk.
Obcas odciska swój uśmiech w betonie.
Zgrzyt klucza w zamku, zgrzyt rozrusznika...
Przejechałaś ulicę!
Nasze ulice od lat spotykają się w tym samym miejscu
i choćby nie wiem co zawsze tak będzie.
Tylko my...
Nie spotykamy się już od lat.

niczego sobie– 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Lopez
Lopez 15 stycznia 2007, 02:31
super końcówka, chociaż reszta przeciętna. Ale za końcówkę wyśmienity. :)
przysłano: 22 maja 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca