Literatura

spełnienie (wiersz)

drożdżer

było mi ciężko, dalej jest, z różnymi rzeczami. ten (u)twór jest próbą pozbycia się ciężaru niezrozumienia
zawsze chciałem dawać ludziom
to co w sercu noszę
jest dla nich niezrozumiałe

przychodzi mi to łatwo
wylewam się na papier
bez namysłu

uważają mnie za głupca
który niczego nie rozumie
sam jest głupcem
sępem
nie może wniknąć do mojego serca
by wiedzieć co czuję
myślę

przez złodziei dusz
nie
jestem pewny siebie
gdyż mają mnie za głupca
nie dają głośno krzyknąć

nie wiedzą, że rozumiem to
bardziej niż oni
że czuję
bo kocham

dławię się tym
myślami nie wykrzyczanymi

chcę się nimi dzielić

wylewam się na papier
zawsze tak chciałem
gdy czytam wiersze przeszywają mnie
i chcę przeszywać innych
wzbudzać zachwyt
kozackie oburzenie
radość
miłość jest

doznaje ukojenia
dusza moja daje znać
o sobie wiedziałem niewiele
do teraz

dziękuję ci

niczego sobie+ 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 maja 2001

Inne teksty autora

* * *
drożdżer
gdziekolwiek
drożdżer
jak jest
drożdżer
w ciszy
drożdżer
droga
drożdżer

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca