Literatura

razem w sieci... (wiersz)

smen

[niestandardowe podejście do oklepanego tematu - Skc]
siedzę tutaj, ty jesteś tuz obok, nie nie obok jesteś przedemną, tak na pewno, siedzę, patrzę, a nie widzę Cię, dlaczego? może jednak Cię nie ma? hmmm niemożliwe, widzę ze jesteś, ale nie widzę Cię, rozmawiam z Tobą wiec musisz być, rozmawiam... a nie słyszę, jesteśmy razem, blisko siebie, a może daleko? rozmawiamy nie słysząc się, staramy się dotknąć, pieścić nasze zmysły słowami, słowa jednak pieszczą nasze oczy a nie uszy... żeby Cię zobaczyć otwieram plik, żeby usłyszeć podnoszę słuchawkę... żeby dotknąć... właśnie jak mam Cię objąć? jak pocałować? czy możemy razem posiedzieć w nocy i porozmawiać? czy to razem musi znaczyć przed ekranem? to jest możliwe tylko tak... ale jak razem milczeć przy klawiaturze? napisać pomilczmy? czy nie pisać wcale? jak wyczuć...
a może wystarczy wstać i wyjść z domu? gdzie Cię szukać? czy jesteś blisko czy daleko...
z może Cię znalazłem, może jesteś tuz obok... obok a nie przedemną... jesteś już ze mną, razem... zawsze w każdej chwili... nasze dusze nas łączą...

dobry 19 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 czerwca 2001

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca