Literatura

Nie należymy do siebie (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper

Ciasno przytulam
Okruch Twojego zapachu
Widzę jasność oczu
Oplatających mnie marzeniem
Czuję drżącą nutę oddechu
Zabłąkanego na mojej szyi...

Rankiem wyjdziemy z przyjaznego Nam domu, weźmiemy się za ręce i uciekając przed wzrokiem niebezpiecznie życzliwych odprowadzimy się wzajemnie do drzwi cudzych mieszkań.

słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 lutego 2000

Inne teksty autora

BEZ IMIENIA
Krzysztof Kamil Baczyński
O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca