Literatura

Łzy (wiersz)

Łukasz Jarzębak

( kolejny oryginalny erotyk- przyp. Szluger)
Zrzuć odrobinę łez z wysokoœci twarzy
na czoło moje, stopione potem,
przemieszane subtelnie włosami twymi;
zduœ gardło oparem płaczu, brzemieniem
policzków, jasnym godłem piersi,
lecz nie drżyj tak w chłopięcych ramionach.

Spal zakštek skóry wyrzucajšc łzę
z perspektywy oczu, z tych dzikich miejsc
niedostępnych moim słowom i uszom;
sparz moje czoło, wyczaruj ranę,
abym mógł z bliznš zamiast znaku krzyża
dumnie wyjœć na spotkanie ludzi.

słaby+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 sierpnia 2001

Inne teksty autora

Glina
Łukasz Jarzębak
Do Józefa
Łukasz Jarzębak
Modlitwa
Łukasz Jarzębak
Na próżno
Łukasz Jarzębak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca