Literatura

{~~~} (wiersz)

Halfmoon

( jaskrawe, prawdziwe- przyp. Szluger)
Chuderlawy i kaszlący z nadmiernym popędem seksualnym
jak w za dużym kołnierzyku
dopieszcza swą nikłą zimnym zarysem muskulaturę
potworniejąca w objęciach cynicznych zwierciadeł
na sprzedaż z całymi zasobami archiwum odbić
i pobliskich zawirowań powietrza i woli
dzisiaj głośno nie zna strachu i nie zna przepraszam
jutro głośniej popchnie najstarszą parafiankę w kolejce po niepowszechny chleb powszedni
pogłaska zarodki tricepsów czym rozśmieszy lustro do bólu krzemionki
i nie zje obiadu
zęby mądrości wypadły mu przedwczoraj
ale uśmiecha się jak dawniej braki zauważyłaby jedynie najstarsza parafianka
NIE JEJ ziemia lekką będzie

dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 sierpnia 2001

Inne teksty autora

piec
Halfmoon
~~~
Halfmoon
***
Halfmoon
***
Halfmoon
***
Beata Szulęcka
***
Beata Szulęcka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca