Literatura

Oto ja (wiersz)

Acha

Oto ja. Wobec wszystkich człowiek przy zdrowych zmysłach.
Nic nie uważam. Nie mam i nie wiem.
Jeden jest strach i jedna miłość.
Nie jestem Bogiem wśród ludzi.
Nie znam języków warunkujących przetrwanie.
Nie bywało mi się w świecie.
Wojna?
Nie. Jestem człowiekiem, który wzrastał w pokoju.
O przeszłości wiem nic, o nowym zupełnie.
I nie dbam o przyszłość.
Wy, których usta są na podobieństwo Boga
Zrozumcie świat pełen kwiatów
Nie siejcie w nim cebuli
Nie każcie płakać
I wy jesteście ludzmi.

niczego sobie 16 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
DAMAN 5 maja 2003, 15:26
Ostatnie strofy zagraly mi na uczuciach.Bardzo pieknie.
nikt 17 grudnia 2003, 16:30
szkoda, ze nie skresliles polowy slow
MILENA
MILENA 23 grudnia 2003, 21:42
KTO KOLWIEK TO PISAŁ JEST SUPER TEN KTO NAPISAŁ JEST OKI CZŁOWIEK TO WIDAĆ
Fifka
Fifka 26 grudnia 2003, 21:46
Cztery ostatnie wersy sa śliczne i bardzo trafiły mi do serca, ogólnie super wierszyk!!!
ptr
ptr 10 września 2006, 15:54
Cebula jest zdrowa. Siejcie dużo cebuli.
AMgiełka 19 września 2007, 23:21
Oto Acha:) Pozdrawiam:)
przysłano: 10 sierpnia 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca