Literatura

Rozmowa (wiersz)

Konrad Koper

 

Bóg-

           Dałem ci :

           morza pełne ryb, lądy obfitujące  w rośliny i zwierzynę, najgłębsze szczeliny                                       

          i najwyższe szczyty.

Człowiek-

         Lecz nie dałeś  czarnych dziur , gwiazd, odległych planet…

Bóg-

          O nich nauczasz, badasz je i wysuwasz naukowe teorie, hipotezy.

                Natchniony ich ogromem i pięknem piszesz opowiadania, wiersze.

 

               Aż tak dużo ci nie  braknie i  nie chciałem pozbawiać ciebie marzeń.

 

 

                                                 

                

 

 

 

 


słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 26 sierpnia 2013, 10:28
Napisz komentarz...
abojawiem 26 sierpnia 2013, 20:20
No waśnie, nie ma co chcieć wszystkiego (od Boga), chyba że z siebie dać.
przysłano: 26 sierpnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca