Literatura

Zemsta (wiersz)

Konrad Koper

 

We mnie jest krzywda, nienawiść

i ciemne chmury.

 

Mając dość mroku, mszczę się.

Jest ulewa i pada grad.

Groźnie błyska i grzmi.

 

Gdy ochłonąłem, zaświeciło słońce.

Wreszcie poczułem błogość.

 

 


fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 września 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mgła
Konrad Koper
O moim życiu
Konrad Koper
Ziemia
Konrad Koper
Woda i chleb
Konrad Koper
Cząstka
Konrad Koper
Medal
Konrad Koper
Taniec
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca