Literatura

Rozmowa z kartkami (wiersz)

Ewa

zasiadając na pogaduszkach

                                    z przeszłością

nie może zabraknąć kieliszka wódki

                                    ocieplającej gorzałki

 

osobliwe tête-à-tête

 

kilka zdarzeń ważnych i ważniejszych

kilkanaście osób (nie)zapomnianych

kilkadziesiąt emocji

zawsze skrajnych

(nikt nie pamięta przeciętności)

 

zielony rejestr marzeń

(wciąż jeszcze) do spełnienia

zapomniane drżące wieczory

                        zaleczone najlepszym lekarstwem

pytania (już) z odpowiedzią

 

jedynie lęki

pokruszone szkło

odbijają wciąż tę samą twarz

maźniętą mocniejszą barwą istnienia

 


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 września 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca