Literatura

Platoniczny kłus (wiersz)

Rorschach

Jestem wędrowcem, co na minusie
pod kreską odkrywa krainę uciech
tu i tam błądzę ślepo widząc barwy
gałkami rzucam przed się, stopami głęboko w gruncie
mówię do siebie, ściskając zęby:  “nie zgub się”

 

Ucieczką przed snem jawę bronię w autobusie
między kawą, słowem, papierosem i przymusem
stukam obcasem w obcesowość złudzeń
szczerość, prawda, radość i uczucie
rozszczepione w pryzmacie ciągłych wróceń


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 września 2013 (historia)

Inne teksty autora

Czas a ja
Rorschach
Wprowadź tytuł
Rorschach
Przeciąg
Rorschach

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca