Literatura

Tym jest (wiersz)

Konrad Koper

 

Poeta maluje na płótnie

kolorowymi wyrazami.

 

Jego kunsztem są porównania,

przenośnie, epitety, słowo.

A rymy, rytm układają się

na cudowną , piękną symfonię.

 

Pomysł bierze z wnętrza duszy:

osobliwej, dziwnej, magicznej.

 

I w nieskończoność poezji,

wierzy głęboko. ( Jak w Boga.)

 

 


fatalny+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 września 2013, 06:23
"(...)na cudowną , piękną symfonię."

tutaj wszystko ułożyło się w................................arcygniota

oooooo pokarał ciebie najwyższy.....................skoro wystawił na śmieszność z nadmiarem bezkrytyczności (ślepoty i głuchoty)
sin∞ger
sin∞ger 10 września 2013, 09:11
Konradzie, wchodzę na Twój profil, ponieważ bardzo lubię rzeczy tak złe, że aż w pewien sposób dobre, ale zawsze zastanawia mnie jedno - co Tobą kieruje? Zdaję sobie sprawę, że nie odpiszesz, niemniej czekam dnia, w którym dostanę odpowiedź.
przysłano: 9 września 2013 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca