Literatura

Życie (wiersz)

JuSt

Nie odchodź !

bo tyle marzeń zostało

i oszczędności życia

i plany z nimi związane.

 

Nigdy nie było czasu 

dom,praca bo trzeba

i zdrowie mieliśmy za nic

by nie brakowało chleba.

 

Dziś wielką cenę zapłacić trzeba

za to,że żyć normalnie się chciało

i choć dziś nie brakuje chleba

to żyć się już jakoś odechciało.

 

Może jeszcze spełnimy marzenia

i strony zwiedzimy nieznane

choć trochę pobędziemy razem

za lata tak łatwo oddane.

 

Nie oddam Cię nigdy nikomu!

nagle;tak strasznie się zrobiło

już nic z mojego krzyku

bo Twoje serce nie biło!


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 września 2013, 15:20
...kocopoły i to mega
Ata
Ata 10 września 2013, 17:57
oj nie... zbyt wprost - to chyba największy zarzut. a "nic" i"nic" - tworzące rym?
Poza tym w rymowanych musi być rytm, stosowna ilość sylab... /jeśli bliższa jest dowolność, to lepiej pisać w bieli/.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 14 września 2013, 01:03
Mnie podoba się początek ale potem coś się chrzani w budowie tekstu
przysłano: 10 września 2013 (historia)

Inne teksty autora

Polityka
JuSt

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca