Literatura

w teatrze bez aktora (wiersz)

Jarosław Baprawski

podpaliłaś świece

na mojej scenie

jest jaśniej

 

z zakamarków ścian

wypełzają nieśmiało

 

on trzyma ją za rękę

ona jeszcze nie wie

 

zwrócą się ku sobie

 

nim zegary staną

nim wywrócą stoły

 

kiedy i dlaczego

on ją wziął na ręce

sufler zdmuchnął świece

 

to co będzie dalej

dopisze kelner

 

lub proza

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 września 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca