Literatura

w czekam królu marysieńka (wiersz)

Jarosław Baprawski

nocny szum komputera

połączony z jakością formy

w niewidzialnej myśli krwioobieg

stanu skupienia nad podmuchem

wiatru trzciny widoku na jeziorach rowery

 

znikąd

 

na wyciagnięcie palców

w dotyku klawiatury

kliknięcia ognie

 

pożary trwoga miłość

rozbite na lite

freony

 

chciałbym napisać

wbrew sobie

 

nie chcę kochać

 

nie mogę

w szumie komputera

połączony z jakoscią formy

w niewidzialnej myśli krwioobiegu

stać się podmuchem wiatru trzciną

 

na jeziorach rowery

z innego wymiaru

 

daj rękę

pójdziemy

 

 

 

 

 

 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 września 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca