Literatura

Jesień cz1 (wiersz)

Natalia

Świat już dawno wyblakły,

szarość, czerń i biel.

Drzewa smutne z opadniętymi liśćmi.

Ledwo widać kwiaty

pośród tej goryczy.

Wiatr coraz bardziej

otula swoim zimnem.

Słońce chowa się już

za ponurymi chmurami.

To, co kiedyś wesołe

dziś przesiąknięte smutkami


fatalny+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 1 pazdziernika 2013, 12:26
Pomijając warstwę literacką wiersza, to szkoda, że ta jesień taka biało - czarna... bo moja dzisiaj rozpalona barwami, pachnąca i wesoła.
A wiersz do bani :(
Mithril
Mithril 2 pazdziernika 2013, 06:42
wtórne użycie środków
od których kipią jesieniny internetowe

jako te "oryginalne" a kwalitatywnie
jak żekłbył mówcaprzed "bania" ze

wstępem "do"
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 3 pazdziernika 2013, 23:02
Poczytaj więcej poezji a dopiero potem - pisz :)
przysłano: 1 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca