Literatura

otchłań (wiersz)

Anna Dobrowolska

Jesienny poranek budzi nadzieję

w sercach spowitych pajęczyną zmian.

Nadchodzi czas refleksyjnego chłodu

zanurzonego w żółtej otchłani czasu.

Zbliża się świąteczna biel

-ceremonia gorących uczuć,

bal pozbawiony masek przemijania...


słaby– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 6 pazdziernika 2013, 12:31
otchłań (wiersz)Anna Dobrowolska

Jersienny poranek budzi nadzieję

w sercach spowitych pajęczyną zmian.

Nadchodzi czas refleksyjnego chlodu

zanurzonego w żółtejn otchłani czasu.

Zbliża się świąteczna biel

-ceremonia gorących uczuć,

bal pozbawiony masek czasu...



- jersienny...jakiż to?
- w sercach spowitych pajęczyną zmian...pajęczyny raczej mogą udusić zmiany.
- chlodu...a cóż to "chlud" ?
- zanurzonego w żółtejn otchłani czasu...uff, żółtnej?

Napisane niechlujnie, do tego dopełniaczówki.
Czytaj tekst nim wstawisz.
Anna Dobrowolska
Anna Dobrowolska 6 pazdziernika 2013, 16:47
przepraszam za literówki:)) taka jesienna refleksja, nie "Nobel"-mam nadzieję na brak dopełniaczówki...:L))
ew
ew 6 pazdziernika 2013, 17:32
Anno, może zacznij od pisania o czymś? Łatwiej jest, jeśli ma się określony konkretny temat. Powyższym tekstem nie zaciekawisz czytelnika.
anna
anna 7 pazdziernika 2013, 11:51
dziękuję za uwagi:)) życzę miłego twórczego dnia:))
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 8 pazdziernika 2013, 19:36
Anno dodam do wyczerpującej w sumie wypowiedzi Ir oś od siebie. Otóż Ir ma rację, że źle dobrałaś porównania. To wszystko w wierszu jest sprzeczne, no chyba... chyba, że tak chciałaś, że chciałaś zakwestionować zmiany, to że są dobre, to, że święta są gorące. Jeśli to miała być ironia to hmm.. tak. Mnie osobiście dopełniaczówki tu nie przeszkadzają, to szczegół.
przysłano: 6 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

biografia tęczy
Anna Dobrowolska
Iluzoryczna tęcza
Anna Dobrowolska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca