Literatura

wruum (wiersz)

guccilittlepiggy

tymczasem teraz zastaje nas w nowym yorku
(a znasz fajniejsze widokówki?) około południa
które niczym południk wyznacza naszą pozycję
i trajektorię rzutu piłką (prosto w tamto)
gdy kiedy bezwzględnie warunkuje gdzie
i gdzie nigdy nie będziemy (a frank o'hara
jak zwykle idzie na lunch) i to już wszystko
co wiemy o miastach oraz franku
 
i to już wszystko co wiemy o sobie 
co udało się wypatrzeć w szczątkowych
fabułach mimowolnych gestów fałszywych
drogowskazów: raj
kiepska kompozycja z nagością i owocem
(ani gdzie ani kiedy)
cycki i jabłka
jabłka i cycki
jak dynie cycki jak gruszki ożebrowane
światło ogrodu w środku jesteś
cała z pestek chodźmy zanim cię rozsieje 
wiatr nocą pod wielogrzmotem poczuję 
się przez to samotny wielce zaś ten 
który tak długo czekał żeby cię zdobyć
jak zdobywa się wyrastające pagórki

i dokładnie z tego samego powodu:
ma nadzieję że gdy spojrzy prosto
z ciebie na świat ten wyda mu się
mglisty i piękny


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 8 pazdziernika 2013, 19:30
Niezły. Wszystko jest na swoim miejscu, zakomponowane ciekawie, w głowie tworzy się obraz bogaty, słowa idą za słowami zaskakując i opowiadając i zaciekawiając. :)
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 9 pazdziernika 2013, 09:41
za tytuł i za otwarcie i za Franka w NY-ku, buziak! :)
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 12 pazdziernika 2013, 01:00
podziękował, zwłaszcza za złego buziaka (w imieniu franka)
przysłano: 8 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

zaćmienie
guccilittlepiggy
do warszawy zbiegł kangur
guccilittlepiggy
***
guccilittlepiggy/rachel grass
my city is a cage
guccilittlepiggy/rachel grass
dear diary '11
guccilittlepiggy
moje tanie olśnienia:
guccilittlepiggy
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca