Literatura

129 (wiersz)

taryfiarzgazu

 

 

nie nadążam, ból w stawie
skręcił kolano,
nie chce mi się opisywać
tych zdarzeń dzisiejszych,
za dużo,
śpiać,
sen ćpać,
znowu jakieś halo z ugodą pozasądową,
bo kobieta coś pisze, że nie dostała mojego pisma,
a ja mam potwierdzenie odbioru z jej własnoręcznym podpisem,
nie wiem,
nie rozumiem kobiet,
łatwo palnąć, łatwo tak na,
w środku zdania przerwać,
zmienić,
kromka pipu, wapu,
obraz jeszcze muszę do przedniedziałku,
kurde,
czas,
nie pieniądze ważne, tylko czas,
czas mi skręca staw w kolanie,
z tą receptą w ogóle,
mózg mi się wylewa w wyobraźni,
wybucha jak poduszka powietrzna i opatula mi ramiona
aż do pasa, szejk benif deklauds, edi śpiewa,
i że tatułd ewrytynk,
instrukcja wąchania wnętrza swojego nosa:
aby poznać zapach wnętrza swojego własnego nosa,
dwoma palcami lekko przytykamy obydwie dziurki nosa i wciągamy powietrze
w taki sposób, aby doświadczenie zapachu wnętrza swojego nosa
zakończyć sukcesem,
trzecia w nocy,
chciałbym, żeby mi się zachciało jeść, bo mi się nie chce,
papierosy się skończyły,
nowe dresy już upieprzone farbą,
a to zejdzie,
zresztą czy to kubek,
czy to łyżka,
pyszka,
puszka, okruszka, idę spać,
pod uszka poduszka, puf i w ogóle
ogólnie bez es e ensu

 

 

 


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Praiwe mi się podoba, ale trochę bym poprowadziła inaczej do końcówki.
Jak zwykle fajna zabawa z poduszką. Ciekawie też mi się przebiega poprzez jakby urwane ale w gruncie rzeczy spójne myśli początku. Może wystarczy przestawić wersy tak aby idę spać było na końcu? I to bez sensu trochę jak dla mnei zanadto rozbite na kawałki, jak rozbita filiżanka dnia?
taryfiarzgazu
taryfiarzgazu 11 listopada 2013, 21:40
Thx za input, Szanta; rozbity to bardziej imbryk treści życia ;) Dlatego z filiżanek dnia spijane resztki przerostu formy
przysłano: 4 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca