Literatura

siła (wiersz)

Evit-ka

rzecz pojmowana zamiennie z mocą
i chętnie - ale często mylnie - jako taka rozumiana
nazywana fantazją umiejętność stwarzania rzeczywistości
realiom wbrew

gotowość kreacji gdzieś w środku
w niej samej - większa czy mniejsza
prawdziwa lub urojona
do siebie mało podobna

skłonność tylko
choroba aż -
rozstrzygnąć i trudno
i potrzeby specjalnie nie ma

jednym chodzi tu o wiersz
(statystycznie rzadziej o opowiadanie czy powieść)
Iub inną - niekoniecznie literacką - iluzję
a drugim o powód do życia

stawiany na barze jak wódka
pod hasłem KOLEJKA DLA WSZYSTKICH

przysłano: 16 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca