Literatura

nagroda im. Pani Wisławy Szymborskiej - 1 (wiersz)

Evit-ka

O WIERSZOWANIU WIERSZ

pisać
jak się dziś pisze
i jak już nie wypada
z pewnością oraz być może

nie należy tudzież nie wolno
bo - gdyż - albowiem
dlatego że
albo po to żeby nie

wiedzieć 
który wiersz jest lepszy
od innego
i dlaczego on właśnie

mieć
przygotowane laudacje
i konieczne podziękowania
nie wiadomo za co - 
na wypadek wszelki

z racji zostania laureatem
i pozostania sobą
u siebie dla siebie
równolegle


przysłano: 17 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca