Literatura

Odpust (wiersz)

Rudolf Teodor Czajor



tam na wielkim placu za szkołą
obok cmentarza
co roku na świętej Anny jest odpust
zawsze kręcąc się na karuzeli widziałem groby
pewnie tak musi być
taki związek ze śmiercią i odpuszczeniem

teraz wiem że chodziło tylko o wielki plac
zabawę i pierwsze małosolne ogórki


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

W iluzji jest znikanie
Rudolf Teodor Czajor
Pozostaw tylko...
Rudolf Teodor Czajor
Czy pani
Rudolf Teodor Czajor
W tobie diamenty nieba
Rudolf Teodor Czajor
Deszcz
Rudolf Teodor Czajor
Co milczy
Rudolf Teodor Czajor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca