Literatura

Maleńka (wiersz)

Kinga I.

W brązowej, maleńkiej rameczce,

na białym jak śnieg tle,

jest mała dziewczynka...

 

W zielonej sukience o bosych stopach

i wiatrem we włosach.

Otacza ją łąka, motyl jej towarzyszem.

Jest taka maleńka, a jakże piękna...

 

Była niczyja ... dziewczynka z obrazka.

Ktoś ją porzucił, zostawił, zasmucił...

Samotna, bezbronna leżała gdzieś w kącie.

 

Lecz ktoś ją odwrócił, zobaczył jej piękno.

Jej buzię tak pełną radości i słońca.

Wyczyścił sukienkę, pokochał,

powiesił na ścianie,

a potem... zapomniał!

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 21 listopada 2013, 09:43
.................ojacieżqrcze

"bręzowej"
"Otacz"
"toważyszem"
"obraska"
Kinga I.
Kinga I. 21 listopada 2013, 11:55
.........ojacieżżżżżż, też
nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, poprawę obiecuję, dzięki
przysłano: 21 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

Paranormal
Kinga I.
Kto?
Kinga I.
Życzenia matki
Kinga I.
My ....
Kinga I.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca