Literatura

Życzenia matki (wiersz)

Kinga I.

 

 

Chciałabym, byś śniła dziecino,

zawsze snem spokojnym.

By nigdy łza twego policzka nie zwilżyła.

Chyba,że z radości.

 

Żeby dobroć ludzka,

nigdy cię nie skrzywdziła.

A zło nie dosięgło Twego ramienia.

Niech los będzie dobrym wujaszkiem

i niech cię cukierkami obdziela.

Tego życzą sobie, dla swych dzieci – matki

w dniu ich urodzenia.

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

Paranormal
Kinga I.
Kto?
Kinga I.
My ....
Kinga I.
Maleńka
Kinga I.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca